makelen en schakelen


makelen en schakelen 1.0

als een makelaar contacten leggen, bemiddelen en samenwerkingsverbanden creëren tussen partijen met wederzijdse belangen en interesses

Algemene voorbeelden


Zorg voor een hoogwaardige en pro-actieve voorlichting rond KP6, gericht op 'makelen en schakelen' tussen relevante partijen. Gezien de nieuwe instrumenten in KP6 is [...] naast algemene voorlichting (ontwikkelingen en mogelijkheden in Kaderprogramma) een pro-actieve voorlichtingsrol gewenst, gericht op totstandkoming van samenwerkingsverbanden ('makelen en schakelen').

http://www.awt.nl/nl/,

Vooral het midden- en kleinbedrijf is sterk afhankelijk van een goedkope en snelle uitwisseling van kennis. Overheden zouden een bemiddelende rol kunnen spelen door organisaties op te richten die deze uitwisseling vereenvoudigen en versnellen, een taak die ook wel 'makelen en schakelen' wordt genoemd.

http://www.rivm.nl/bibliotheek/digitaaldepot/Ruimtelijk-economisch_beleid_in_de_kenniseconomie.pdf,

Connekt zou [...] een rol moeten zoeken die wat verder gaat dan alleen makelen en schakelen, bijvoorbeeld zelf, samen met andere partijen, overheid en bedrijfsleven, een systeem ontwerpen en vervolgens dat ontwerp aanbieden [...]. Connekt kan dan een stap verder gaan dan het maken van nota's of het schrijven van rapporten.

http://www.connekt.nl/connektiemag.html,